Nyhet

Amerikanska lagstiftare uppmanar till handling efter Taylor Swift-biljettkontroversen

Ticketmaster menar att det funnits en "historiskt oöverträffad efterfrågan" när miljoner Swift-fans försökte säkra biljetter till The Eras Tour.

Tennessees justitieminister Jonathan Skrmetti har inlett en utredning om Ticketmaster efter att många Taylor Swift-fans rapporterat problem med att köpa biljetter till stjärnans The Eras Tour 2023, skriver NME.

Swift, som släppte sitt tionde studioalbum Midnights förra månaden, tillkännagav att det skulle bli konserter på North American Stadium den 1 november. Kort därefter bekräftade hon ytterligare åtta datum innan hon lade till ytterligare 17 spelningar förra veckan.

En förförsäljning gick sedan live i tisdags, den 15 november, med fans som därefter klagade på sociala medier över långa väntetider och webbplatsavbrott. The Guardian rapporterade också att biljetter snabbt återfördes på sajter som StubHub för så mycket som 22 700 dollar styck, vilket motsvarar cirka 240 700 kronor.

För att ta itu med de tekniska problemen sa Ticketmaster att "sidan inte är nere" och hävdade att "folk aktivt köper biljetter". Ett meddelande på företagets Twitter-flöde för kundsupport löd dock: "Vi är medvetna om att fans kan uppleva problem med webbplatsen och vi arbetar snabbt för att lösa det".

Senare publicerade Ticketmaster en annan uppdatering där företaget sa att det hade funnits en "historiskt oöverträffad efterfrågan" när miljoner Swift-fans försökte säkra biljetter till The Eras Tour.

Biljetter kommer att börja säljas till allmänheten idag, den 18 november. Igår kväll sa Skrmetti under en presskonferens att han var bekymrad över kritiken, men tillade att det för närvarande inte fanns några anklagelser att framföra.

– Vi fick ett antal klagomål och det har varit betydande pressbevakning om att biljettförsäljningsprocessen inte gick rätt till, förklarade åklagaren och fortsätter:

– Det är mitt jobb att se till att konsumentskyddslagarna i Tennessee efterlevs.

The Eras Tour kommer att markera Swifts första serie med liveshower sedan 2018. Den startar i mars nästa år i Arizona och avslutas med en rad LA-datum i början av augusti. Under hela turnén kommer stjärnan att få sällskap av alternerande gäster inklusive Paramore, Beabadoobee, Phoebe Bridgers, Girl In Red, MUNA och Haim.

Taylor Swift bekräftade nyligen att en turné i Storbritannien till stöd för Midnights också kommer att tillkännages snart. Fans som förbeställt albumet kommer att kunna få tillgång till ett exklusivt förköp av biljetter när de är till försäljning.

LÄS OCKSÅ: "Neil Young motiverar sitt beslut om att lämna Spotify: 'Det låter som en pixlad film'"

ANNONCE