Nyhet

Arrangörsbolaget försätts i konkurs

TADC, som bland annat arrangerar Gefle Metal Festival, Atlas Rock och Stockholm Rock Out, tvingas lägga ner sin verksamhet.

Under tisdagen meddelade arrangörsbolaget TADC att de är tvungna att lägga ner sin verksamhet. Detta på grund av "kvardröjande effekter från pandemin", "kraftigt ökade kostnader" och "en minskad biljettförsäljning". I ett pressmeddelande säger de följande:

– Vi är väldigt ledsna över att behöva meddela att TADC Sweden AB kommer att försättas i konkurs. Den senaste tiden har varit mycket tuff både för oss och andra aktörer i konsertbranschen.

TACD fortsätter:


– Av den anledningen kommer tyvärr resterande evenemang under 2022 att ställas in. Vi försöker hitta lösningar för evenemangen under nästa år och återkommer med info om det och om eventuella återköp av biljetter.

Arrangörsbolaget förklarar att detta är en situation som de inte vill befinna sig i och har under flera år arbetat för att kunna leverera konserter till den nordiska publiken, samt att deras besökare alltid har varit viktiga för dem.

– Vi förstår att många drabbas och att det här ställer till problem för er som planerat att gå på någon av konserterna. Vi ber oerhört mycket om ursäkt för detta. Så snart det finns mer information återkommer vi, avslutar de pressmeddelandet.


GAFFA publicerade tidigare under dagen nyheten om att Uriah Heeps Sverigespelningar, arrangerade av TADC, ställdes in på grund av en "svår ekonomisk situation", vilket nu är bekräftat som konkurs.

LÄS OCKSÅ: "Uriah Heep flyttar fram alla Sverigespelningar: 'Vi är förtvivlade'

ANNONCE