Nyhet

Gefle Metal Festival får ingen ny upplaga 2024

Arrangörerna bakom festivalen vid gasklockorna i Gävle meddelar att framtiden får utvisa vad som kommer att ske längre fram.

Under 2022 försattes bolaget bakom Gefle Metal Festival i konkurs, vilket ledde till att årets upplaga av festivalen var osäker.

Då tog FKP Scorpio över rodret vilket ledde till att festivalen trots allt kunde genomföras. Nu meddelar dock Gefle Metal Festival att det inte blir någon ny upplaga av festivalen 2024.

”Nu har det gått sju veckor sedan vi sågs på Gefle Metal Festival. Sedan dess har vi vridit och vänt, funderat och analyserat. Och tyvärr har vi landat i att det inte blir något Gefle Metal Festival 2024.”, skriver arrangören på sociala medier, och fortsätter:


”Nu när vi blickar framåt ser vi att vi måste fokusera på andra saker. Vi har massvis med grymma konserter på gång, som vi vill kunna ge all vår energi. Därför sätter vi Gefle Metal Festival på paus. 2024 blir det ingen festival. Hur det blir längre fram får framtiden utvisa.

Vi vill tacka var och en av er. Ert engagemang och uppskattning är det som har drivit oss framåt under dessa år. Även om det här är ett väldigt tråkigt besked hoppas vi att ni har förståelse för situationen och hur vi har resonerat.”

Se hela inlägget nedan:

LÄS OCKSÅ: KULTUREN TYSTNAR I HELA LANDET

ANNONCE