Nyhet

Artist bakom officiell VM-låt lämnar intervju – anklagas för whitewashing

Igår startade världsmästerskapen i Qatar trots fortsatt kritik.

Maluma, artisten bakom den officiella VM-låten Tukoh Taka, stormade ut från en intervju efter att ha blivit anklagad för whitewashing, rapporterar NME.

Världsmästerskapen i fotboll drog igång igår och kommer pågå till den 18 december i Qatar. Värdlandet har mött kritik angående migrantarbetares död i skapandet av arenor och landets syn på homosexualitet.

Förra veckan delade Maluma den officiella VM-låten, som även gästas av Nicki Minaj och Myriam Fares. I en intervju med Israels KAN News fick han frågor om det moraliska beslutet att fronta turneringen.


– Ja, det är problem som inte jag kan lösa. Jag kom bara hit för att njuta av livet, fotboll och fest, säger artisten.

När han fick frågan om han spelar en roll i Qatars eventuella whitewashing-kampanj, tittade Maluma bort mot en regissör och frågade:

– Måste jag svara på den frågan?


Han kallade sedan journalisten för "oförskämd" och lämnade intervjun, vilket du kan se i klippet nedan.

Andra artister har varit mer kritiska mot turneringen. Rod Stewart tackade nej till 12 miljoner kronor för att uppträda under VM och sa att "det inte är rätt", medan Dua Lipa förnekade rykten om att hon skulle vara inblandad och uppmanade Qatar att uppfylla de löften som de gav när de vann rätten att vara värdland.

LÄS OCKSÅ: "Chris Brown utbuad under American Music Awards"


ANNONCE