Nyhet

Blev erbjuden 12 miljoner kronor – Rod Stewart tackar ändå nej till VM i Qatar

Fotbollsturneringen drar igång på söndag, trots fortsatt kritik mot landets politik gällande mänskliga rättigheter och homosexualitet.

Världsmästerskapen i fotboll drar igång på söndag i huvudstaden Doha i Qatar. Världscupens organisatörer har kritiserats hårt gällande flera migrantarbetares död under byggarbetet av de arenor som kommer att användas under turneringen, samt Qatars lagar mot homosexualitet.

Tidigare i veckan klargjorde Dua Lipa rykten om att hon skulle uppträdda på cupen, där hon skrev i ett meddelande på Instagram att hon inte kommer att uppträda, och ser fram emot att besöka Qatar när man "uppfyllt alla löften om mänskliga rättigheter som landet gav när man tilldelades mästerskapet".

Nu avslöjar legendaren Rod Stewart att även han tackade nej till att uppträda på grund av moraliska skäl.

– Jag blev faktiskt erbjuden väldigt mycket pengar, över 12 miljoner kronor, för att spela där för 15 månader sedan. Jag tackade nej, det är inte rätt, säger han till The Sunday Times. 

Gareth Southgate, manager för Englands landslag, har lovat att hans spelare kommer att uttala sig om kränkningarna av mänskliga rättigheter under turneringen.

– Vi har alltid pratat om problem som vi tycker ska vara något man pratar om, särskilt de vi känner att vi kan påverka, säger Southgate i en presskonferens enligt NME.


Han fortsätter:

– Angående HBTQ+, står vi för inkludering och vi är väldigt väldigt skarpa med det. Vi tycker att det är viktigt för alla våra supportrar.

LÄS OCKSÅ: "Ryktades uppträda – popstjärnan nobbar VM i Qatar"


ANNONCE