Nyhet

Ryktades uppträda – popstjärnan nobbar VM i Qatar

Det har ryktats om att hon ska delta under öppningsceremonin under VM i Qatar. Nu dementerar Dua Lipa, 27, uppgifterna.

Det är oftast en storslagen invigning med uppträdande artister som inleder stora mästerskap i fotboll. Sångerskan Dua Lipa – som bland annat ligger bakom hitlåtarna New Rules och Physical – har ryktats gå upp på scen under VM i Qatar.

På Instagram bemöter hon skriverierna:

– Det florerar just nu mycket spekulationer kring att jag kommer att uppträda på öppningsceremonin under VM i Qatar, skriver hon och fortsätter med att bekräfta att hon nobbar turneringen.


– Jag kommer inte att uppträda och har inte heller involverats i några förhandlingar att göra det.

Popstjärnan menar att hon ser fram emot att besöka landet när man "uppfyllt alla löften om mänskliga rättigheter som landet gav när man tilldelades mästerskapet".

Enligt brittiska Daily Mail ska Robbie Williams och K-popstjärnan Jungkook uppträda under VM i Qatar, och de har mötts av kritik på sociala medier. Andra som kan komma att uppträda är Shakira, J Balvin och Black Eyed Peas, skriver Daily Mail. Dessa uppgifter är däremot inte bekräftade.


Robbie Williams deltog under invigningen av fotbolls-VM i Ryssland 2018. Den brittiske affärsmannen Bill Bowder skrev då följande på Twitter:

– Det finns många sätt att tjäna pengar, Robbie Williams, men att sälja din själ till en diktator borde inte vara ett av dem. Skäms.

Fotbolls-VM i Qatar startar den 20 november.


LÄS OCKSÅ: "Jag får en hel del kritik för mina politiska ståndpunkter" – intervju med Dua Lipa.

ANNONCE