Nyhet

Bono däckade i Vita huset efter en kväll med Obama

U2-sångaren Bono tuppade av i Vita huset efter en allergisk chock.

När Bono gästade Zoe Balls morgonradioprogram, BBC Radio 2, tidigare i veckan berättade han om sin omskakande kväll hemma hos den dåvarande presidenten Barack Obama. Han berättade följande:

– Jag skulle inte säga att jag var full, utan jag har en allergi mot salicylater, vilket man kan hitta i rött vin eller pizza. Så, efter en lång kväll med just det svullnar mitt huvud upp till en ballong och jag kan somna varsomhelst.

Det var efter intagandet av just pizza och rött vin som den irländska rockstjärnan begav sig ut för en nypa luft. Efter omkring tio minuter frågade presidenten Bonos fru, Ali Hewson, som också var med på middagen, vart han tagit vägen. Till Obamas förvåning fick han till svar att han tagit en tupplur.


– Han måste gå och sova sådär ibland, men han är tillbaka om tio minuter. Jag har varit med honom i 30 år, så oroa dig inte. Jag går och hittar honom, berättade Ali för presidenten.

Men Obama insisterade på att följa med på jakten efter Bono, och tillslut fann de honom däckad i Abraham Lincolns gamla arbetsrum.

– Där var jag i Lincolns rum, sovandes. Som om jag somnat i självaste Arbahams famn.


Presidenten väckte honom och gapskrattade, enligt Bono. Han förklarar att incidenten är ett stående skämt mellan de två.

– Han säger till folk att han söp mig under bordet och han tror inte på allergigrejen. Han får tro vad han vill, men han blandar dock starka drinkar, det säger jag bara.

ANNONCE