Nyhet

BTS-medlemmen börjar lumpen nästa månad

Jin rycker in i statens tjänst.

Den 13:e december börjar BTS-medlemmen Jin börjar sin militärtjänstgöring – drygt en vecka efter hans 30-årsdag, rapporterar Independent. Jin blir den första av k-popgruppens medlemmar som kallas in.

I Sydkorea är det obligatoriskt att män gör lumpen, och den kommer att pågå i 18 till 21 månader. Frågan om BTS militärtjänstgöring har väckt stor debatt i Sydkorea de senaste åren, eftersom det skulle innebära en paus för gruppen.

Under året har statstjänstemän planerat att låta folket rösta om frågan, men förra månaden meddelade skivbolaget Big Hit Music att alla BTS-medlemmar kommer fullfölja plikten enligt plan.

I samma veva öppnade Sydkoreas försvarsministerium upp för BTS-konserter under tjänstgöringen.

– Vi kommer ge dem möjlighet att delta i nationella evenemang som anordnas för folkets bästa, eller som är av nationens intresse, sa ministeriets talesperson Moon Hong-sik på en pressträff enligt The Korea Times.

Den senaste tiden har flera BTS-medlemmar däremot fokuserat på sina soloprojekt. Jungkook premiärspelade sin solosingel Dreamers på fotbolls-VM:s öppningsceremoni i Qatar tidigare i veckan. RM har teasat ett kommande soloalbum, och J-Hope uppträder solo på den stora sydkoreanska MAMA-galan nästa vecka.

LÄS OCKSÅ: "Här är årets julvärdar på Spotify"

ANNONCE