Nyhet

Chris Frántz till Bob Dylan: “Sug min kuk”

Talking Heads-trummisen är upprörd över framställningen av hans band i Dylans nya bok.

Chris Frántz, medlem i Talking Heads och Tom Tom Club, har sagt till Bob Dylan att "suga kuk" efter "förminskandet av Talking Heads" i Dylans nya bok The Philosophy Of Modern Song.

Boken innehåller mer än 60 essäer som ger kommentarer till olika populära låtar. En av dessa handlar om Pump It Up av Elvis Costello & The Attractions, ett band som Dylan i boken utropar vara "ett bättre band än någon av deras samtida. Ljusår bättre”.

Frántz band Talking Heads var en del av new wave-rörelsen som Elvis Costello & The Attractions också tillhörde.

– När jag läste det tänkte jag bara "Jesus, Bob", berättar Frántz till Rolling Stone och fortsätter:

– Jag förstår att han diggar Elvis Costello, men var han tvungen att uttrycka det så? Jag försöker inte ställa Heads mot något av banden från den eran. Det fanns så många bra band då, och jag tillbringade många nätter på CBGB och såg många överlägsna framträdanden. Men jag skulle vilja säga till Bob: "hur kan du göra en sådan genomgripande generalisering?" Jag tycker att det är en mycket bra bok – förutom detta kapitel.

Därefter gick Chris till Facebook och skrev följande:

– Med all respekt för Elvis Costello & The Attractions, och till trummisen Pete Thomas i synnerhet, men jag skulle vilja säga till Bob något som han en gång sa till en kompis till mig – sug min kuk.

Bob Dylan har än så länge inte svarat på Chris Frántz kritik.

LÄS OCKSÅ: "Neil Young motiverar sitt beslut om att lämna Spotify: "Det låter som en pixlad film"

ANNONCE