Nyhet

Gene Simmons om Joe Biden: ”Förmågan att kommunicera ett budskap är noll”

"Jag har en del reservationer mot den mannen."

I en ny intervju med komikern och samhällskritikern Bill Maher, delar Kiss-frontmannen Gene Simmons med sig av sina åsikter om den sittande presidenten i USA, men även om före detta president Donald Trump.

Simmons, som själv är 73 år gammal, medger att han kanske trots allt är åldersdiskriminerande när han i podcasten själv utvärderar Bidens första period som president, enligt Consequence.

– Alltså, jag trodde att Biden skulle komma in och vara en stark kraft. Jag har en del reservationer mot den mannen. Inte mot hans etik och moral men mot hans fysiska förmåga att göra allt det där, säger Simmons i intervjun, varpå Maher replikerar:


– Jag trodde inte att du, 73 år gammal, skulle vara åldersdiskriminerande på det sättet.

Simmons fortsätter med att förklara att han är åldersdiskriminerande, men att det också hänger ihop med livsgnista och mental förmåga.

– Efter en viss ålder kan du inte titta på en gammal person och inte säga ”okej, du är X år gammal, hur skärpt är du?”. Du snackar om den mäktigaste personen på planeten, säger Simmons och fortsätter:


– Det finns en sorts idolisering och jag gillar mannen, men förmågan att kommunicera ett budskap är noll.

I början av intervjun berättar också Simmons att han gladdes över Donald Trumps vinst i presidentvalet, men blev besviken över hans styre:

– När han först ställde upp 2016 och blev vald, kände jag mig glad. Jag kände honom sedan tidigare och ville inte ha Hillary. Jag tänkte ”här kommer en affärsman, han förstår hur man styr upp saker.”


Bill Maher svarar med att säga att det är en korkad anledning, och Gene Simmons håller med:

– Jag är korkad ibland. Personen jag såg ta makten är inte samma person jag såg efter ett eller två år.

Se hela intervjun med Gene Simmons i podcasten Club Random här:


Kiss är för närvarande ute på sin sista världsturné, och i somras meddelade Simmons i en intervju med den finska nättidningen Chaozine att bandet kommer att utöka antalet speldatum.

– Turnén går så bra och bandet är så starkt, varje kväll är verkligen en solid show, crew:et är glada, alla är glada. Så vi har bestämt att vi ska lägga till hundra städer innan vi slutar. Och jag vet inte hur lång tid det kommer att ta, sa han då.

LÄS OCKSÅ: METALLICA SLÄPPER NYTT ALBUM OCH ÅKER PÅ VÄRLDSTURNÉ – GÖR TVÅ SPELNINGAR I SVERIGE


ANNONCE