Nyhet

Metallica släpper nytt album och åker på världsturné – gör två konserter i Sverige

Bandet kommer till Göteborg och gästas av bland andra Volbeat och Five Finger Death Punch.

Under våren 2023 inleder Metallica sin kommande världsturné M72 som sträcker sig över hela året in i 2024. Bandet kommer att spela två kvällar i varje stad de besöker, och genom en så kallad ”no repeat weekend” kommer kvällarna att vara helt olika varandra, enligt ett pressmeddelande.

Två helt separata låtlistor med olika förband utlovas, och i Sverige besöker de Ullevi i Göteborg, med gästerna Volbeat och Mammoth WVH under den första kvällen, och Five Finger Death Punch och Ice Nine Kills den andra kvällen.

Nyheten kommer i samband med avslöjandet av Metallicas kommande album 72 Seasons. Det blir deras tolfte studioalbum i ordningen, och musikvideon till den nya singeln Lux Aeterna finns att se här:


Frontmannen James Hetfield berättar om bakgrunden till albumets titel i ett pressmeddelande, enligt MetalSucks:

”72 årstider. De första arton åren i våra liv som formar våra sanna eller falska jag. Konceptet att våra föräldrar berättar ’vilka vi är.’ Att placera vår personlighet i ett fack. Jag tycker att det mest intressanta med detta är utforskandet av våra grundläggande övertygelser och hur de påverkar vår syn på världen idag. En stor del av vårt vuxenliv är en efterhärmning eller reaktion på dessa barndomsupplevelser. Fångar i barndomen eller en frigörelse från de bojor vi bär.”

72 Seasons släpps den 14:e april 2023, och Metallica besöker Ullevi fredagen den 16:e och söndagen den 18:e juni 2023.


Tvådagarsbiljetter släpps den fredagen den 2 december och endagarsbiljetter släpps den 20:e januari 2023.

LÄS OCKSÅ: PET SHOP BOYS TILL SVERIGE

ANNONCE