Nyhet

Marilyn Manson efter anklagelser om övergrepp: "Jag får dödshot"

Artisten fruktar för sin egen säkerhet.

I september överlämnade utredare underlag om sexuella övergrepp som ska ha varit utförda av Marilyn Manson, vars riktiga namn är Brian Warner.

Det gjorde de efter flera anklagelser från ett antal kvinnor som menar att Manson har utsatt dem för sexuella övergrepp. Anklagelserna följde i kölvattnet av att ex-flickvännen Evan Rachel Wood gjorde en rad allvarliga anklagelser mot Manson i februari 2021.

Wood är känd som skådespelerska med stora roller i bland annat HBO-succén Westworld. 2021 kom dokumentären Phoenix Rising, som är en del i målet på Woods sida.


I nuläget har det dock inte väckts något egentligt ärende mot Manson – och det kommer förmodligen inte att ske heller, skriver TMZ.

Myndigheterna har inte kunnat hitta tillräckliga bevis för de påstådda övergreppen. Den amerikanska tidningen har också citerat en icke namngiven källa inom polisen för att konstatera att "offret (Evan Rachel Wood, red.) har vissa trovärdighetsproblem".

Oavsett resultatet är dock Mansons karriär redan i ruiner. Och nu berättar sångaren om hur anklagelserna har påverkat hans liv.


LÄS OCKSÅ: "Ny dokumentär om livet med Marilyn Manson – 'han är ett rovdjur'"

TMZ, som har fått tillgång till juridiska dokument i fallet, rapporterar att Manson beskriver konsekvenserna av att ha blivit uthängd som våldtäktsman och anklagad för att ha spridit barnpornografi.

Marilyn menar att han både professionellt och personligt har blivit drabbad. På det professionella planet har Manson blivit av med sitt skivbolag, förlorat två TV-roller och kan inte turnera.


Enligt media fruktar sångaren också för både sin egen och sin frus säkerhet. Han har mottagit flera dödshot, och har drabbats av ångest, depression och sömnproblem på grund av fallet.

Marilyn Manson har tidigare svarat på de upprörande anklagelserna genom att stämma Evan Rachel Wood för förtal, där sångaren och hans advokat kallar det för "en ond lögn som har spårat ur Warners framgångsrika karriär inom musik, TV och film."

LÄS OCKSÅ: "Marilyn Manson anklagas för att ha låst in kvinnor i 'stygga flickors rum'"


ANNONCE