Nyhet

Punkikonen Tompa Ekens liv blir dokumentär

Refused, Weeping Willows och Teddybears är några av de band som 2019 ställde sig på Kägelbanans scen för att hylla Tompa Eken. Nu blir de mytomspunna spelningarna och Tompas liv dokumentär.

För några år sedan pensionerade sig Tommy "Tompa" Eken efter nästan ett halvt sekel i kulturens tjänst. Han hade då startat flera mytomspunna livescener som Ultrahuset i Handen och Kafé 44 på Södermalm i Stockholm.

Däremot väntade en tuff pension, skriver tidningen Mitti. Då ryckte den svenska punk- och rockeliten ut för att hjälpa till. Två utsålda konserter på Kägelbanan arrangerades där Tompa fick ta del av intäkterna, och att boka in banden var enkelt – bara Tompas namn nämndes tackade de ja, berättar arrangören Tony Johansson.

Vikken Ära Tompa Eken! är namnet på Ola Fredholms dokumentär om punkikonen, och den tar avstamp i de hyllningskonserter som hölls på Kägelbanan. I filmen avslöjas även receptet på Tompas berömda bullar.


Fredholm säger att det saknas några pusselbitar för att färdigställa filmen och att en insamling har startats för att få dem på plats. Den som vill bidra kan göra det här.

Filmen är tänkt att ha premiär februari 2023.

LÄS OCKSÅ: "Bruce Springsteen försvarar biljettpriser inför kommande turné"


ANNONCE