Nyhet

Tatueringsstudio erbjuder gratis borttagning av Kanye West-tatueringar

Studion tar vanligtvis cirka 25 000 kronor för borttagandet.

NAAMA Studios i London erbjuder att ta bort Kanye West-tatueringar gratis till följd av artistens senaste uttalanden. Vanligtvis kostar en sådan åtgärd omkring 25 000 kr, rapporterar NME.

Förra månaden blev West avstängd från Twitter och Instagram efter inlägg med antisemitiska budskap. Han skrev bland annat att han "inte tror på terminen antisemitism" och att han var "avundsjuk" på judisk kultur.

Flera antifascistiska grupper uttalade sig mot kommentarerna och många artister, kändisar och politiker fördömde Kanye West offentligt för hans uttalanden, inklusive Jack Antonoff, John Legend, David Schwimmer, New Yorks kongresskvinna Alexandria Ocasio-Cortez och Israels ex-premiärminister Benjamin Netanyahu.

Adidas avslutade även officiellt sitt partnerskap med rapparen, och kallade hans uttalanden för "oacceptabla, hatiska och farliga". Balenciaga – som West frontade under förra månadens modevecka i Paris – klippte också banden. JPMorgan Chase bestämde sig för att avsluta sin bankrelation med artisten, och han sägs också ha blivit av med sin advokat och talangbyrå.

Ett före detta fan sa till NAAMA Studios, via Evening Standard, följande:

– Att ha en tatuering relaterad till Kanye är inte precis något att skryta om med tanke på hans enormt osmakliga kommentarer nyligen.

– När jag fick reda på att man kan ta bort de gratis, så blev jag väldigt glad. NAAMA har ett gott rykte för tatueringsborttagning, så jag var supertacksam att starta min process med dem. Jag ser fram emot att ta bort den.

Briony Garbett, grundare av tatueringsstudion, berättade även:

– Vi hoppas ju att tatueringarna vi gör ska ha en speciell mening för oss, men man kan aldrig förutspå framtiden och hur det kan påverka sättet vi ser på våra tatueringar.

Han fortsätter:

– När en tatuering inspirerad av någon du ser upp till och de börjar ge rubriker av helt fel anledningar, så är det inte precis det du vill ha på din kropp.

LÄS OCKSÅ: "Ny dokumentär om Abbey Road Studios på gång"

ANNONCE