Nyhet

Right Said Fred anklagar Beyoncé för låtstöld

I ett uttalande tillbakavisar artisten anklagelsen bestämt.

Den engelska popgruppen Right Said Fred, mest kända för sin hitlåt I’m Too Sexy från 1991, anklagade i förra veckan Beyoncé för att ha använt element ur nämnda låt utan tillåtelse, enligt NME.

”Vi är glada över att Beyoncé använder vår melodi, men ett enkelt ’snälla’ eller ’kan jag få’ hade varit trevligt.”, skriver bandets officiella Twitter-konto i ett inlägg.

I en intervju med The Sun uttalade sig medlemmarna Fred och Richard Fairbrass om händelsen, där de bland annat sa:

– Vanligtvis närmar sig artisten oss, men Beyoncé gjorde inte det eftersom hon är en så pass arrogant person att hon antagligen tänkte ”kom och ta mig” så vi hörde talas om det efter att ni gjorde det. Men alla andra, Drake och Taylor Swift, de kom till oss.


Låten det gäller är Alien Superstar från Beyoncés senaste album Renaissance. Enligt Beyoncé själv är anklagelsen helt felaktig.

– Right Said Freds uttalande om att Beyoncé använde I’m Too Sexy i Alien Superstar utan tillåtelse är felaktigt och extremt nedsättande. Användningen inte bara godkändes, utan de pratade öppet om sin uppskattning över att få vara med på albumet. Angående deras låt nyttjades ingen ljudupptagning, enbart kompositionen användes, ska artisten ha sagt i ett uttalande, enligt Pitchfork.

I uttalandet preciseras också när förfrågan om att använda låten framfördes och när den godkändes. Det framgår också att en stor del av låtens användarrättigheter krediteras Right Said Fred, och att anklagelsen är falsk.


Lyssna på Alien Superstar här:

LÄS OCKSÅ: BEYONCÉ ÄNDRAR LÅTAR PÅ ALBUMET EFTER KRITIK

ANNONCE