Nyhet

The Rolling Stones på gång med nytt album

Albumet blir bandets första med egenskriven musik sedan 2005.

Veteranerna The Rolling Stones rullar på. Efter att nyligen ha varit på turné och firat sextio år som band, planerar de nu att släppa ett nytt album under nästa sommar, enligt The Sun.

Det nya albumet blir bandets första med egenskriven musik på 18 år, sedan A Bigger Bang från 2005. Det blir också deras första fullängdare utan trummisen Charlie Watts, som gick bort i augusti 2021.

– Efter Charlies bortgång var det lite osäkert vad som skulle ske härnäst, berättar en källa för tidningen och fortsätter:


– De hade arenadatum bokade så de körde på, men efter det var det oklart hur framtiden såg ut. Nu har de haft tid att reflektera och känner att det rätta är att fortsätta göra vad de alltid gjort som band, att skapa ny musik och förhoppningsvis komma ut på vägarna för att framföra den för fans, säger källan.

Enligt The Sun kommer en turné i USA, Sydamerika och Europa troligtvis att följa bandets nästa release.

Keith Richards har i en tidigare intervju berättat att Stones påbörjade ett nytt album medan Charlie Watts fortfarande var i livet, men att han dog halvvägs in i processen. I intervjun med Rolling Stone sa Richards också att om bandet ville fortsätta spela in skulle trummisen Steve Jordan få ta Watts plats.


Lyssna på Keith Richards intervju med Rolling Stone här:

LÄS OCKSÅ: QUEEN SLÄPPER NY SINGEL – MED FREDDIE MERCURY PÅ SÅNG


ANNONCE