Nyhet

50 Cent stämmer plastikkirurg efter dispyt om penisförstoring

”Det här fallet handlar om att en populär underhållare blivit utnyttjad av en företagare utan moral för hennes egen ekonomiska vinning."

Curtis Jackson, mer känd under artistnamnet 50 Cent, stämmer en plastikkirurg i Florida efter att denne ska ha antytt att artisten genomgått kirurgi för penisförstoring, enligt NME.

Händelsen grundar sig i ett foto artisten tog tillsammans med Angela Kogan, ägaren till klinikerna ”Perfection Plastic Surgery” och ”MedSpa”.

Enligt Kogans advokat ska Jackson ha gått med på att ta ett foto som klinikägaren sedan fick använda i sitt företag och på sociala medier, istället för att betala. Enligt TMZ går inte advokaten in på vilka ingrepp 50 Cent genomgick under sitt besök, men understryker att det inte gällde penisförstoring.


Bilden ifråga, laddades upp på Kogans Instagram redan 2020, med texten:

”Tack 50 Cent för att du tittade in på the number one med spa”.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Angela Kogan (@angela_mk)


Efter det har Kogan använt bilden i sin marknadsföring, bland annat till en (sedan dess raderad) artikel på sajten The Shade Room, med rubriken ”Fler män än någonsin genomgår kirurgi (där nere). VD:n för den ledande kliniken åt kändisar i södra Florida pratar om de senaste kirurgitrenderna med The Shade Room.”

Bilden till artikeln innehåller fotot på Kogan och 50 Cent, sida vid sida med en bild där en okänd persons nedre regioner censurerats med en aubergine-emoji.


50 Cents advokater hävdar i stämningsansökan att Kogan använt fotot missledande för kommersiell vinning, enligt NME. De skriver bland annat:

”Det här fallet handlar om att en populär underhållare blivit utnyttjad av en företagare utan moral för hennes egen ekonomiska vinning. Jackson genomgick aldrig någon sexuell skönhetsoperation, han har aldrig genomgått plastikkirurgi hos den åtalade och aldrig godkänt publicering av fotot i kommersiellt syfte.”

Artistens advokater jobbar mot att förbjuda Kogan från att använda bilden, de söker också ”miljoner dollar” i potentiellt skadestånd.


50 Cent själv delade nyligen en skärmdump från TMZ:s artikel på Instagram, där han skriver:

”Då och då stöter jag på en tok som den här, smh … vilket sätt att göra sig själv arbetslös.”

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av 50 Cent (@50cent)


Rapartisten besöker Sverige för en konsert den sjätte oktober, när han spelar på Scandinavium i Göteborg.

LÄS OCKSÅ: NICKI MINAJ STÄMMER BLOGGARE – BLEV KALLAD FÖR COKEHEAD


ANNONCE