Nyhet

Entusiast framför Daft Punks Around The World på gammal telefon

Genom att placera en MIDI-controller under telefonens knappar och en vocoder som aktiveras från själva luren är James “poprhythm” Kolpack kapabel att extraknäcka som en av de två “robotarna” i bandet.

Få akter har haft större inflytande inom såväl den elektroniska musiken som den mer poporienterade som Daft Punk. Efter att mer eller mindre krossat allt motstånd på MTV med videor som Da Funk och Around The World släpptes debutalbumet och – det av många ansedda som – oförglömliga mästerverket Homework 1997. Sedan följde en sällan skådad framgångsvåg som även banade väg för andra franska band som Air, Justice och Kavinsky.

Även om Daft Punk stängde igen butiken under 2021 lär det dröja innan den franska duons kulturella status falnar ut. Bandet har idag över 18 miljoner unika lyssnare per månad på Spotify och inte mycket pekar på att detta kommer ändras.

En som inte tycks ha glömt Daft Punk är YouTubern James “poprhythm” Kolpack. Han har nämligen gått så långt i sitt hyllande till dessa French House-ikoner att han byggt om en gammaldags knapptelefon till att med lurens hjälp kunna framföra sångdelen från den klassiska hitsingeln Around The World


Genom att placera en MIDI-controller under telefonens knappar och en vocoder som aktiveras från själva luren är han sedan kapabel att extraknäcka som en av de två “robotarna” i bandet. Huruvida han lyckas göra detta på ett övertygande sätt får du själv avgöra via klippet nedan.

ANNONCE