Nyhet

Se 6 höjdpunkter från helgens Taylor Hawkins-hyllning på Wembley

Starkt ögonblick när Taylor Hawkins son tar över trummorna och framför My Hero.

3 september spelade Foo Fighters sin första konsert sedan trummisen Taylor Hawkins tragiska dödsfall. Showen höll på i hela sex timmar och innehöll 50 låtar framförda av en rad kända artister.

Ett av de starkaste ögonblicken var förmodligen när huvudpersonens 16-årige son, Shane Hawkins, tog över trummorna till Foo Fighters-hitten My Hero från 1997. Bakom honom såg man en bild på pappan och sonen.

Här nedanför har vi samlat ytterligare några fina ögonblick från helgens hyllning.


Brian Johnson, Lars Ulrich och Foo Fighters

Medlemmar från Metallica och AC/DC slog sig samman för att Hylla Taylor Hawkins med nya versioner av AC/DC-låtarna Back In Black och Let There Be Rock. När Lars Ulrich lämnade scenen sa han:

"Taylor, jag vet att du ser det här. Jag vet att du hör det, jag vet att du följer det. Vi sänder all kärlek åt ditt håll. Tack Wembley, vi ses snart."


Rush och Dave Grohl

Bandmedlemmarna Geddy Lee och Alex Lifeson från Rush dök upp på scenen efter en presentation från Grohl som löd:

"Om det är något band som jag alltid har associerat med Taylor Hawkins så är det nästa. Taylor spelade en gång med dessa två i Toronto, Kanada. Och jag måste säga: det var inte bara en av de bästa kvällarna i mitt liv, det var förmodligen också en av de bästa kvällarna i hans liv."


Tillsammans med Dave Grohl spelade Rush-medlemmarna upp 2112 Part 1 Overture och Working Man.

Violet Grohl och Mark Ronson

Dave Grohl presenterade också sin dotter Violet Grohl och låtskrivaren och producenten Mark Ronson upp på scenen, där de skulle framföra låten Valerie. "Denna är för alla legender ikväll", sa Mark Ronson innan låten tog vid.


Brian May

Med fyra Queen-låtar välkomnade Brian May och Roger Taylor Foo Fighters till scenen. May avslutade det hela med en akustisk version av Queen-låten Love Of My Life. Han introducerade låten med följande ord:

"Jag skrev inte den här låten, den skrevs av en ung pojke som heter Freddie Mercury. Och 1986 var vi på exakt samma plats och sjöng den här sången tillsammans. Och 1992, för exakt 30 år sedan, sa vi adjö till Freddie i samma stil som här – så jag vet att Freddie är glad över att vi använder den här låten till en Taylor Hawkins-hyllning."


Dave Grohl bryter ihop under Times Like These

Foo Fighters-singeln levereras nästan som en minimalistisk psalm och några minuter in i mässandet kan Dave Grohl inte hålla tillbaka tårarna och han ber om några sekunders återhämtning för att ta låten till nästa nivå.

eller tre minuter in i det här klippet:


 

Foo Fighters avslutade showen med ett stjärnspäckat set, där bland andra Travis Barker, Nandi Bushell, Paul McCartney och tidigare nämnda Shane Hawkins kom upp på scen.

Förutom de ovan nämnda musikerna uppträdde även artister som Liam Gallagher, Kesha och The Pretenders.


ANNONCE