Nyhet

Tempest avslöjar: Europe-dokumentär är på gång

"Nu har vi sagt yes let’s do this."

Ikväll intar Joey Tempest och resten av Europe scenen på Gröna Lund i Stockholm för en konsert. Inför spelningen träffade Tempest Janne Innanfors på radiokanalen Rockklassiker, där han delade med sig av ett gäng nyheter om spelningen, bandet och musikvideon till The Final Countdown.

– Vi håller på med en dokumentär nu. För första gången har vi sagt ja. Vi har fått så många förfrågningar genom åren på olika dokumentärer och om det ska vara skådespelare som spelar oss eller om det ska vara en ren dokumentär, men nu har vi sagt yes let’s do this, säger Tempest och fortsätter:

– I fyra-fem år nu har vi haft en regissör och hans team med oss som har filmat oss runtom i världen. Vi hade en idé om att göra ”Tour Of The Earth” efter Walk The Earth, det var en naturlig grej som vi skulle göra. Under denna process så tänkte vi hang on a second, vi skulle kunna använda allt det här nya materialet och visa vad vi gör idag, överallt runtom i världen. Och sen återblicka tillbaka och djupdyka och leta upp allt, så det håller vi på med. Så då blir det tillbaks till Väsby, tillbaks till hela början och hela tiden pendla till, kanske oss i Santiago eller i London eller på nåt gig. Vi pratar om det förflutna och det nya, jag tror det kan bli rätt intressant. Det kommer ta ett år till att göra den, men det är i full gång.


I intervjun pratar också Tempest om hur det känns att musikvideon till The Final Countdown nått över en miljard spelningar på YouTube.

– Det finns något coolt med videon, det var ju ett gig i Stockholm, Solnahallen, när de gjorde två kvällar där. Sveriges Television var där, så videoteamet från England filmade Sveriges Television som filmade giget och det var en energi som var bra på det giget också, det var tidigt och det var hunger så det finns någonting i den där videon som folk uppenbarligen gillar. De vill se den om och om igen.

Inför kvällens spelning berättar Tempest att Greta Thunberg förväntas dyka upp och även frontmannens 90-åriga mamma.


– Greta, hon är alltså Europe-fan då?, frågar Innanfors.

– Det får vi anta, det är det jag har hört. Men jag måste säga att jag har respekt för henne och det hon gör, så jag tycker att det skulle vara kul om det var så.

LÄS OCKSÅ: FARAH ABADI PROGRAMLEDER MELODIFESTIVALEN 2023


ANNONCE