Nyhet

Farah Abadi programleder Melodifestivalen 2023

"Att hon nominerades till Kristallen har inte gjort henne mindre populär."

Efter att Aftonbladet luskat runt berättar nu källor till tidningen att radio- och tv-profilen Farah Abadi kommer att programleda Melodifestivalen 2023.

Enligt tidningen har ”flera källor med god insyn” bekräftat att Abadi kommer att styra melodiskutan tillsammans med en ytterligare en person.

– Hon är väldigt omtyckt av tittarna och populär i SVT-huset, att hon nominerades till Kristallen har inte gjort henne mindre populär, säger en av Aftonbladets källor.

Vem som kommer att vara Abadis parhäst under tävlingen är dock fortfarande höljt i dunkel. En person som enligt Aftonbladet ska ha bekräftat Abadis roll ”efter stor tvekan”, vill inte berätta några fler detaljer om vem den andra personen är.

– Det kan jag inte gå in på, säger hen till tidningen.

Under den senaste upplagan av Melodifestivalen agerade Farah Abadi sidekick och pratade bland annat med artisterna i green room. Programledarrollen axlades då av Oscar Zia.

Till årets upplaga uppges 2 824 bidrag ha skickats in, där 28 sedan väljs ut. Fjorton av dessa väljs av en jury och resterande fjorton av Melodifestivalens redaktion.

I mars skrev också Aftonbladet om att Anders Wistbacka blir Melodifestivalens nya chef. Han har tidigare varit projektledare och exekutiva producent för Mästarnas mästare. Enligt tidningen bemöter den nya chefen avslöjandet med ett sms, där han skriver:

”Jag kan i nuläget inte kommentera frågan om programledare för Melodifestivalen 2023.”

LÄS OCKSÅ: IKEA LANSERAR SAMARBETE MED SWEDISH HOUSE MAFIA
ANNONCE