Nyhet

Christer Björkmans besked – inget American Song Contest 2023

"Det är svårt att nå ut i ett sånt jättebrus som det är i USA."

Melodifestivallegendaren Christer Björkman lämnade den svenska upplagan för att satsa på den amerikanska varianten av Eurovision. Formatet fungerade dock inte lika bra som i Sverige och programmet hade lägre tittarsiffror i USA än vad Melodifestivalen hade i Sverige.

I helgen hade Spanien sin uttagning till Eurovision och då bekräftade Björkman att det inte blir något ny säsong av American Song Contest 2023. Han hoppas dock på att de kan komma tillbaka 2024. Till Aftonbladet säger han följande:

"Det är sagt att tidsaspekten för att få ihop en tävling 2023 börjar bli kritisk och det är möjligt att det skjuts till 2024".


Han fortsätter med att säga att han är stolt över teamet bakom programment, men att han inte är säker på att TV-kanalen NBC är villiga att fortsätta sända musiktävlingen.

"Det är svårt att nå ut i ett sånt jättebrus som det är i USA. Ett nytt format går inte på en säsong, man måste ha uthållighet, man måste våga tro och ge tid tid och fler säsonger", säger Björkman till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Christer Björkman om “American Song Contest”-haveriet


ANNONCE