Nyhet

Melloartisten sjöng om spritmärke – tvingas ändra låttext

Laurell tävlar i lördagens deltävling i Melodifestivalen, men behöver nu skriva om sin låttext, meddelar SVT. Anledningen är att hon sjungit om ett känt spritmärke, vilket går emot musiktävlingens regler.

Artisten Laurell sjunger i den ursprungliga versionen av låten Sober om spritmärket Grey Goose, vilket Aftonbladets "Schlagerbloggen" uppmärksammade tidigare i veckan.

Det är förbjudet att nämna varumärken i låtar som tävlar i Melodifestivalen och därför måste låttexten ändras innan lördagens deltävling.

"Tyvärr är detta något som vi har missat", säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka i ett uttalande och fortsätter:


"Det finns en risk för otillbörligt gynnande av ett varumärke varför orden inte får framföras i SVT eller Melodifestivalens sammanhang. Vi har därför kontaktat skivbolaget och texten i låten som artisten tävlar med på lördag kommer att ändras."

Låten har skrivits av Laurell, Andreas "Stone" Johansson, Thomas Stengaard och Anderz Wrethov. Laurell har tidigare skrivit låtar till flera svenska och internationella bidrag till tävlingen, men gör i år debut som artist. Dessutom är hon med som låtskrivare till Maria Surs finalklara bidrag Never Give Up.

Melodifestivalens tredje deltävling äger rum i Lidköping den 18 februari.


LÄS OCKSÅ: LISTA: De är klara för Melodifestivalen 2023

ANNONCE