Nyhet

Cardi B uttalar sig om kritiserad Dalai Lama-video

Den tibetanska buddismens andliga ledare Dalai Lama har hamnat i blåsväder efter att han bett en pojke suga på hans tunga. Nu uttalar sig den amerikanska rapartisten Cardi B om händelsen.

I en video som blivit viral syns Dalai Lama kyssa en ung indisk pojke på munnen för att sedan be honom att suga på hans tunga. Klippet har fått stor spridning och mötts av stark kritik från olika håll.

”Den här världen är full av rovdjur. De förgriper sig på oskyldiga. De som är mest ovetande, våra barn. Rovdjuren kan vara våra grannar, våra skollärare, till och med människor med pengar, makt och kyrkor. Prata med dina barn om gränser och vad de inte borde tillåta andra att göra mot dem.”, skriver Cardi B i ett inlägg på Twitter, enligt NME.

I ett senare inlägg följde hon upp responsen hon fått på sociala medier:


”Wow all support jag fått på samma gång är så fin. Det var en hjärtefråga att prata om det här för jag och min vän pratade igår och sen hände Dalai Lama-grejen i morse … Tack allihopa .. Jag får bara inse att alla som attackerar mig bara projicerar.”


 


Dalai Lama har i efterhand bett om ursäkt offentligt, och i ett inlägg på den andlige ledarens officiella Twitter-konto står det bland annat:

”Hans Helighet ber om ursäkt till pojken och hans familj, såväl som till hans många vänner runt om i världen, för den smärta hans ord kan ha orsakat. Hans Helighet retar ofta människor han träffar på ett oskyldigt och lekfullt sätt, även offentligt och framför kameran. Han ångrar incidenten.”

LÄS OCKSÅ: KANYE WEST STÄMS FÖR MISSFÖRHÅLLANDEN PÅ SIN PRIVATSKOLA

ANNONCE