Nyhet

DU OCH JAG: Rita Ora tillkännager nytt album – hör ny singel med specialgäst

Veteran från den engelska klubbscenen är med på försmaken av Oras kommande album.

Det har gått mer än tio år sedan Rita Ora släppte sitt debutalbum Ora – och knappt fem år sedan hon släppte uppföljaren Phoenix. Nu har dock den engelsk-albanska sångerskan meddelat att hon den 14 juli är klar med sitt efterlängtade tredje album som kommer att heta You & I.

Tillkännagivandet av det nya albumet står inte ensamt. På onsdagskvällen (19 april, red.) släppte sångerskan även albumets andra singel Praising You, som gjordes i samarbete med Fatboy Slim. Praising You är en nytolkning av Fatboy Slims Grammy-nominerade hit med samma namn, som firar 25-årsjubileum i år.

Den nya singeln behåller den klassiska pianostämman och refrängen, medan Rita gör sin tolkning av historien och gör den till en EDM-sommarhit. Rita Ora berättar i ett pressmeddelande vilken stor ära det har varit:


– Inte bara att ha fått Normans (Fatboy Slims riktiga namn, red.) acceptans, utan också att faktiskt samarbeta med honom och hylla en så fantastisk låt från min barndom har verkligen varit en overklig upplevelse. Jag tror att den här låten betyder något väldigt olika för alla, men ur mitt perspektiv handlar det om att hylla dem man älskar och verkligen fira de relationerna. Jag är verkligen hedrad över att ha fått blåsa nytt liv i den här låten och återinföra den för en helt ny generation, säger Rita Ora.

I pressmeddelandet står det också att det nya albumet You & I kommer att ta lyssnaren på en resa genom de olika stadierna av Rita Oras relation. Det är verkligen en hyllning till hur det känns helt instinktivt och på det vackraste sättet bli kär i någon. Rita Ora förklarar vidare:

– Det här albumet betyder verkligen mycket för mig. Det är nästan som min dagbok från det senaste året, det är mitt sound, och det känns bara så sant mot mig själv och den jag är idag.


 

LÄS OCKSÅ: Rita Ora svarar på rykten om att hon var Beyoncés "Becky with the good hair"


ANNONCE