Nyhet

EUROVISION 2023: Loreen ändrar sitt nummer

Det drar ihop sig för vinsttippade Loreens entré på den stora scenen i Liverpool. Nu berättar artisten om ändringarna i framträdande inför Eurovision Song Contest.

Den 9 maj börjar den första deltävlingen av Eurovision Song Contest i Liverpool, Storbritannien där Loreen ska representera Sverige för andra gången.

Veckorna efter Mello-vinsten har fyllts av intensivt arbete för att slipa på numret och nu berättar hon för Expressen om ändringarna.

– Det är alltid så när man kommer till en ny scen att det är andra tekniska förutsättningar. Men jag och SVT, som ett enat team, har suttit i möte efter möte och tittat på vad som går och inte går att göra. Vad kan vi förbättra? Vad måste vi backa i? Och så vidare.


Loreen vill dock inte avslöja exakt hur det hela kommer att se ut.

– Jag kan inte avslöja om det blir ett tak eller inte, det får ni se på söndag, säger hon till tidningen.

I ett sms till Expressen förklarar Lotta Furebäck, chef för den svenska Eurovisiondelegationen, att förutsättningarna på den internationella musiktävlingen skiljer sig från Melodifestivalen när det handlar om storlek på scen, viktgräns i taket och riggtid.


– Men vår känsla är att vi kommer att få i ihop något väldigt bra, tillägger hon.

Även artistens outfit har ändrats inför Liverpool-framträdandet.

– Vi har också och diskuterat fram och tillbaka, vad kan vi justera? Kan vi ta bort något och sätta dit något? Men vi har utvecklat lite, kan man säga.


LÄS OCKSÅ: Finland pekas ut som Loreens största hot i Eurovision

ANNONCE