Nyhet

Ghost släpper singel och offentliggör ny EP

Under påskdagen släppte det svenska metalbandet låten Jesus He Knows Me, och meddelade att en femspårig EP släpps den 18 maj.

Ghosts nya singel, Jesus He Knows Me, är en tolkning av Genesis ikoniska låt från 1992. Tillsammans med släppet av singeln offentliggjordes även deras kommande EP, Phantomime, som kommer ut den 18 maj.

Förutom tolkningar av Genesis kommer även bandet sätta sin egen prägel på Television, The Stranglers, Iron Maiden och Tina Turner. Lyssna på den nya singeln och se musikvideon nedan.

 


Med den nya låten följer bandet två av sina traditioner. Det ena är att följa upp ett album med att släppa covers från olika influenser. Tidigare har Ghost släppt tolkningar av bland andra Abba, The Beatles, Depeche Mode, Metallica och Pet Shop Boys.

Det andra är att utmana, konfrontera och upphöja samhälleliga konventioner och auktoritetsfigurer – i det här fallet Jim DeFroque, värd för det evangeliska radioprogrammet Jesus Talk with Father Jim DeFroque på KLAQ i El Paso, Texas – även stjärnan i videon till Jesus He Knows Me.


 

Tracklist Phantomime:
See No Evil (Television)
Jesus He Knows Me (Genesis)
Hanging Around (The Stranglers)
Phantom of the Opera (Iron Maiden)
We Don’t Need Another Hero (Thunderdome) (Tina Turner)

I sommar gör Ghost en exklusiv konsert i Sverige som headline på Sweden Rock Festival lördag den 10 juni. Förutom Sverige kommer de varva arenaturné med att vara headline på festivaler från maj till juli. De kommer sedan att avsluta sommaren i USA med 27 arenastopp med två finalkvällar i legendariska Kia Forum i Los Angeles 11 och 12 september.


LÄS OCKSÅ: Ghosts virala hit säljer guld i USA

ANNONCE