Nyhet

Lasse Wellander hyllas av Abba: ”Aldrig glömd”

Gitarristen gick bort under långfredagen efter en tids sjukdom. Nu hyllar Abba-medlemmarna Lasse Wellander i ett uttalande på Instagram.

Gitarristen Lasse Wellander avled under långfredagen efter en tids sjukdom, meddelade hans familj i ett inlägg på Facebook. Han blev 70 år gammal.

"Det är med obeskrivlig sorg vi måste meddela att vår älskade Lasse har somnat in. Lasse blev nyligen sjuk i vad som visade sig vara spridd cancer och tidigt på långfredagen gick han stilla bort, omgiven av sina närmaste", skrev familjen.

Wellander var under en lång tid gitarrist i Abba, och spelade med bandet i studion och på flera turnéer. Han var dessutom med på soundtracket till filmerna Mamma Mia, Mamma Mia! Here We Go Again, Chess-projektet och på senaste albumet Voyage.


På bandets Instagram hyllar de nu den bortgångne musikern.

"Lasse var en kär vän, en rolig kille och en superb gitarrist. Vikten av hans kreativa input i inspelningsstudion och hans stabila gitarrspel på scenen var enorm."

De fortsätter:


"Vi sörjer hans tragiska och allt för tidiga bortgång, och minns de vänliga orden, sinnet för humor, hans stora leende, den musikaliska briljansen hos mannen som spelade en sådan viktig roll i ABBA-historien. Han kommer vara djupt saknad och aldrig glömd."


Lasse har även spelat gitarr med flera andra stora namn. Redan som 16-åring började han spela i Peps Perssons grupp Peps & Blues Quality, och under 1980-talet spelade han i Björn Skifs Zkiffz. 

Under dansbandet Vikingarnas avskedsturné 2004 gjorde Wellander också ett inhopp. Utöver det hade han också en solokarriär, och var medgrundare av Nature med Mats Ronander.

LÄS OCKSÅ: ABBAS COMEBACK: Medlemmarna plockar ut mångmiljoner i vinst


ANNONCE