Nyhet

LYSSNA: The Nationals nya samarbete med Phoebe Bridgers

"Bilden av att vara på drift hjälpte mig att skriva om att känna mig frånkopplad och vilsen och sakna syfte."

The National är tillbaka med ännu en ny låt från deras kommande album First Two Pages of Frankenstein. Singeln Your Mind Is Not Your Friend gästas av Phoebe Bridgers, och den kommer med en musikvideo, regisserad av Bridgers bror, Jackson, och med Matt Berningers bror, Tom i huvudrollen.

Bröderna leker i skogen och på en lekplats, båda iklädda svarta kostymer. Bridgers syns i en kort sekvens när hon plockar upp en bebis som sitter på lekplatsen. Se videon nedan.

 


 

Enligt ett pressmeddelande föddes Your Mind Is Not Your Friend efter att Matt Berninger fastnat i den kreativa processen.


"När jag känner mig fast, tar jag ofta en bok från hyllan bara för att få några ord i mitt huvud, och de första två sidorna av Frankenstein utlöste: 'Your Mind Is Not Your Friend', berättar han och fortsätter:

"Boken börjar med att berättaren är på en resa nära polcirkeln, och den bilden av att vara på drift hjälpte mig att skriva om att känna mig frånkopplad och vilsen och sakna syfte. När jag väl började konfrontera den där konstiga, luddiga paniken över att inte ha idéer, började allt spricka upp lite."

Det nya albumet, First Two Pages of Frankenstein, släpps den 28 april.


LÄS OCKSÅ: INTERVJU: The National: Den maktlösa människan

 

ANNONCE