Nyhet

Patti Smith varnar följare – bedragare ber fans att skicka hår

”Om någon kontaktar dig å mina vägnar och vill ha saker, stäng ner dem."

I ett av sina senaste Instagram-inlägg varnar rocklegenden och låtskrivaren Patti Smith för en bedragare som ska ha utgett sig för att vara en representant för artisten och bett fans att skicka hår.

– Det här är den mest korkade grejen någonsin. Olika människor jag känner har frågat mig om … Förresten, jag hatar att prata om det här. Låt mig omfrasera. Om någon ringer dig, skickar mejl eller kommunicerar på annat vis å mina vägnar, och frågar efter något, säg ditt hår … Så att de kan tillverka en peruk, är det uppenbarligen inte … Jag skulle aldrig be någon annan att fråga andra människor om saker. Om jag vill ha något frågar jag själv. Hur som helst, jag bär inte peruker. Jag hade inte ens peruk när jag spelade Phaedra i college. Jag har inget emot peruker, men jag använder dem inte, säger Smith i klippet.

I den tillhörande texten skriver hon: ”Om någon kontaktar dig å mina vägnar och vill ha saker, stäng ner dem."


I en intervju med The Guardian från slutet av 2022 öppnade Smith upp om varför hon började använda Instagram, och att beslutet grundade sig i att hon ville ”vara en del av samhället”.


Hon berättar att dottern Jesse Smith introducerade henne till appen:

– Hon sa att eftersom jag inte var på Instagram, var det helt öppet för bedragare att utnyttja andra människor i mitt namn, och jag sa ”vad kan jag göra åt det?”

Dottern hjälpte sedan Smith att skapa ett konto 2018. Sedan dess har artisten över en miljon följare på appen, enligt NME.


2022 släppte Patti Smith boken A Book Of Days där hon tagit inspiration från sitt Instagram-konto, med 366 foton som skildrar hennes liv på vägarna under en ettårsperiod.

I sommar ger hon sig ut på vägarna än en gång med flera besök i Sverige. Se alla speldatum nedan:

3 juni – Konserthuset, Göteborg
5 juni – Slagthuset, Malmö
6 juni – Slagthuset, Malmö
8 juni – Filadelfia, Stockholm
9 juni – Filadelfia, Stockholm


LÄS OCKSÅ: PATTI SMITHS HYLLNING TILL TOM VERLAINE: DET FANNS INGEN SOM TOM

ANNONCE