Nyhet

Robert Smith: ”Omkring 7000 biljetter har annullerats”

I inlägg på sociala medier avråder sångaren biljettköpare att sälja sina inloggningsuppgifter vidare.

I början av maj ger sig The Cure ut på USA-turné. Inför turnén har frontmannen Robert Smith kritiserat Ticketmaster för att ha tagit ut avgifter för biljettköpare som handlat via deras ”Verified Fan”-tjänst. Kritiken efterföljde ett löfte från bandet om att hålla nere biljettpriserna till deras kommande turné.

Efter kritiken backade Ticketmaster och återbetalade en del av summan för avgifterna till biljettköparna, enligt Loudwire.

Nu meddelar Smith att cirka 7000 konsertbiljetter som dykt upp på sajter som säljer biljetter i andrahand har annullerats, enligt NME.


”Omkring 7k biljetter från uppskattningsvis 2200 ordrar har annullerats. Det här är biljetter som köpts med fejk-konton / som listats på andrahandssajter. TM [Ticketmaster reds. anm.] har identifierat särskilda platser via andrahandsförsäljningen.”


Vidare avrådde Smith köpare från att försöka undgå reglerna kring biljettförsäljningen.

”Se upp för ett annat lurendrejeri: att sälja/skicka inloggningsuppgifter för att komma runt Ticketmasters begränsningar … Alla biljetter som köps på det här sättet kommer att annulleras och biljetternas ursprungliga avgifter kommer inte att återbetalas. Dessa avgifter kommer att doneras till Amnesty International och biljetterna ifråga kommer att säljas om till fans.”


 

The Cures kommande turné blir deras första i USA sedan 2016.

LÄS OCKSÅ: TICKETMASTER ÅTERBETALAR KÖPARE EFTER ROBERT SMITHS KRITIK


ANNONCE