Nyhet

Ticketmaster återbetalar köpare efter Robert Smiths kritik

Efter diskussion med bandet backar biljettåterförsäljaren.

Tidigare i veckan rapporterade NME om att The Cures frontman Robert Smith kritiserat Ticketmaster för att ha tagit ut avgifter för biljettköpare som handlat via deras ”Verified Fan”-tjänst. Kritiken efterföljde ett löfte från bandet om att hålla nere biljettpriserna till deras kommande turné.

Efter kritiken backar nu Ticketmaster och återbetalar en del av summan för avgifterna till biljettköparna, enligt Loudwire.

Så sent som igår uttryckte Smith sitt missnöje i ett inlägg på Twitter där han skrev:


”Jag är äcklad precis som ni efter Ticketmasters ’avgifts’-debacle idag. För att tydliggöra: artisten ifråga kan inte på något sätt begränsa avgifterna. Jag har frågat hur de rättfärdigas. Om jag får något sorts sammanhängande svar kommer jag att meddela er.”


 

I ytterligare inlägg lovade han att hålla fans uppdaterade.

Senare kunde Smith meddela att Ticketmaster vidtagit åtgärder. Han skriver på Twitter:


”Efter fortsatta konversationer har Ticketmaster kommit överens med oss om att många av avgifterna är orimligt höga, och erbjuder en återbetalning om tio dollar per biljett till alla Verified Fan-konton med biljetter i den lägre prisklassen, som välvillig gest …”

Vidare förklarar Smith att biljettköpare i de andra prisklasserna får en återbetalning om fem dollar, till samtliga The Cure-konserter. I inlägget framgår också att avgifterna kommer att vara lägre för nya biljetter som ännu inte släppts.


 

Efter händelsen har Smith mötts av lovord från flera olika håll, bland annat från den ideella organisationen Future Of Music Coalition, som delat frontmannens tweet och själva skrivit:

”Det här är ett uppmuntrande prejudikat, även om det inte ersätter en nödvändig reglering. Ta efter, artister: när ni gör er hörda (med både övertygelse och nyans), kan ni göra nya saker möjliga.”


The Cures kommande turné blir deras första i USA sedan 2016.


LÄS OCKSÅ: ROBERT SMITHS KRITIK MOT TICKETMASTER: JAG ÄR ÄCKLAD

ANNONCE