Nyhet

Robert Smiths kritik mot Ticketmaster: ”Jag är äcklad”

"Artisten ifråga kan inte på något sätt begränsa avgifterna. Jag har frågat hur de rättfärdigas."

I förra veckan meddelade The Cure att de ger sig ut på USA-turné med start i New Orleans den tionde maj och med slutdatum i Florida den första juli.

Inför turnén skrev bandets frontman Robert Smith ett mejl till fans om att bandet vill hålla nere biljettpriserna, enligt NME. Han skrev då bland annat:

”The Cure har godkänt alla biljettpriser och bortsett från några få platser på Hollywood Bowl kommer det inte att finnas några ’platinum’ eller ’dynamiskt prissatta’ biljetter under denna turnén.”


Trots detta har fans som erbjudits förköp via Ticketmasters ”Verified Fan”-tjänst meddelat att deras biljetter, inklusive ett antal avgifter, i slutändan blivit dyrare än de ordinarie biljetterna.

Robert Smith tog då själv till orda i ett inlägg på Twitter, där han skriver:

”Jag är äcklad precis som ni efter Ticketmasters ’avgifts’-debacle idag. För att tydliggöra: artisten ifråga kan inte på något sätt begränsa avgifterna. Jag har frågat hur de rättfärdigas. Om jag får något sorts sammanhängande svar kommer jag att meddela er.”


I ytterligare ett inlägg skrev Smith att företaget StubHub, som säljer biljetter i andrahand, dragit tillbaka all sin återförsäljning av bandets konsertbiljetter överallt, utom i New York, Chicago och Denver. Enligt Smith ligger dessa städer i delstater som har lagar som skyddar biljetthajar. I samma inlägg vädjar han till fans att inte köpa från biljetthajar och att det fortfarande finns vanliga biljetter kvar.


I ett sista inlägg fortsätter han:

”Jag återkommer om jag får veta något om Ticketmaster-avgifterna … Tillsvidare känner jag mig tvingad att adressera min elefanten-i-rummet-tanke … Att om ingen köpte från biljetthajar … Så …”


 

Under 2022 meddelade Robert Smith att The Cures nya album Songs Of A Lost World var i princip färdigt, med förväntat releasedatum i oktober samma år, enligt NME. Än så länge har dock albumet fortfarande inte släppts och inga fler detaljer avslöjats. Bandets kommande turné blir deras första i USA sedan 2016.

LÄS OCKSÅ: COURTNEY LOVE VILL SE MER KVINNOR I ROCK & ROLL HALL OF FAME


ANNONCE