Nyhet

Roger Waters lovar att fortsätta turné – trots anklagelser om antisemitism

"Vi kommer till er! För mänskliga rättigheter är viktigt! För yttrandefrihet är viktigt!"

I helgen besökte den tidigare Pink Floyd-frontmannen Roger Waters Sverige för ett stopp av hans This Is Not A Drill-turné. Nu berättar artisten att han kommer spela i Frankfurt trots att ett planerat framträdande där har ställts in på grund av påståenden om antisemitism.

Waters var planerad att spela på Festhalle i den tyska staden den 28 maj, men stadens tjänstemän avbröt föreställningen på grund av musikerns åsikter om Israel

I en intervju med Rolling Stone förra året hänvisade Roger bland annat till Israel som "en apartheidstat" och jämförde landet med apartheidtidens Sydafrika. Han har också kritiserat andra artister – inklusive Madonna, Radiohead, Nick Cave och Chemical Brothers – för att de uppträtt i landet. Ord som möttes med kritik.


Nu har artisten dock föreslagit att han "kommer ändå" trots avbokningen. Han publicerade en uppdatering på Instagram under helgen tillsammans med ett foto av graven till Sophie Scholl, en tysk student och antinazistisk aktivist som dödades 1943 för att ha distribuerat antikrigsfoldrar runt universitetet i München.


Inlägget föreslog också att Waters har svarat och ifrågasatt stadens beslut, men att han inte fått något svar. Artisten avslutar med orden: "Vi kommer till Frankfurt den 28 maj! Kärlek".

LÄS OCKSÅ: Roger Waters anklagas för antisemitism – tysk stad ställer in konsert

ANNONCE