Nyhet

Roger Waters anklagas för antisemitism – tysk stad ställer in konsert

Roger Waters "anses som en av de mest spridda antisemiterna i världen", enligt Frankfurts tjänstemän.

Pink Floyds Roger Waters skulle ha arrangerat en konsert den 28 maj i Frankfurt, men den har nu ställts in. I ett officiellt uttalande från staden beskriver man antisemitism som bakgrunden till avbokningen.

"Han krävde upprepade gånger en kulturell bojkott av Israel och gjorde jämförelser med apartheid i Sydafrika och satte press på artister att ställa in evenemang i Israel", skriver stadens tjänstemän enligt Jewish Telegraphic Agency.

Waters är för tillfället ute på sin omfattande This Is Not A Drill-turné i Europa i mars. Han är planerad att uppträda i Hamburg, Köln, Berlin och München, och enligt Frankfurts uttalande finns det krav på att alla Waters tyska shower ska ställas in.


I en intervju med Rolling Stone förra året hänvisade Roger till Israel som "en apartheidstat" och jämförde landet med apartheidtidens Sydafrika. Han har också kritiserat andra artister – inklusive Madonna, Radiohead, Nick Cave och Chemical Brothers – för att de uppträtt i landet.

Frankfurt-konserten är inte första gången som Waters får en spelning inställd på grund av sina politiska åsikter. Förra året avbokade Krakow två konserter på grund av musikerns syn på Rysslands invasion av Ukraina, enligt Pitchfork.

Hittills har Roger Waters inte gett några ytterligare kommentarer om den planerade spelningen i Frankfurt.


LÄS OCKSÅ: David Gilmour anklagar Roger Waters för antisemitism

ANNONCE