Nyhet

Alla gitarrer stulna – inför The Tallest Man On Earths spelning i Göteborg

Den svenska artisten drabbades under torsdagsnatten av ett rån mot sin turnébuss där samtliga gitarrer försvann.

Kristian Matsson, som är mer känd under sitt artistnamn The Tallest Man On Earth, hade förberett sig för en kommande spelning i på Liseberg i Göteborg när han och hans team vaknade upp till en rånad turnébuss. Det skriver artisten i ett inlägg på sin officiella Instagram.

"Vår parkerade buss blev i natt mål för ett gäng rånare, vår stackars busschaufför var ensam och kunde såklart inte försvara sig."

Matsson skriver att alla gitarrer, förstärkare och annan utrustning gick förlorat. Han skriver även att instrumenten är så pass specifika att de kommer vara svåra att sälja vidare.


"Jag kommer att publicera bilder på utröstningen att hålla ett öga på men just nu behöver jag och mitt team lägga detta åt sidan och komma på hur vi ska genomföra spelningen", skriver Matsson vidare i inlägget.

Under inlägget visar nu fans och artistkollegor sitt stöd. "Vilken jävla stil!", skriver musikern Johan Airijoki och den amerikanska singer-songwritern Sharon Van Etten skriver: "Åh nej! Det är fruktansvärt! Så ledsen över att höra det. Skickar bara good vibes".

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av The Tallest Man On Earth (@spkmatsson)


Trots rånet kommer den planerade The Tallest Man On Earth-konserten på Liseberg att genomföras.

"Det kommer bli en unik show ikväll, det är ett som är sant. Våra röster och dans kan inte stjälas, och jag kommer yla på Liseberg ikväll."


LÄS OCKSÅ: Intervju med The Tallest Man On Earth: "I isoleringen dog lekfullheten"

ANNONCE