Nyhet

DALECARLIA 2024: Här är årets vinnare

Igår kväll avslutades den elfte upplagan av Dalecarlia Music Awards på Cozmoz Arena i Borlänge och priser delades ut i totalt 14 kategorier. Musikgalan har instiftats för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas musikliv.

För elfte året i rad arrangerades Dalarnas stora musikfest där bland andra Bolaget och The Tallest Man On Earth stod som vinnare. Under kvällen uppträdde även liveartister som Marit Bergman, Fia och Andy And The Rockets. Konferencierer på galan var Stina Ivansson och Martin Eriksson från P4 Dalarna. 

– Att Dalecarlia Music Awards har funnits i elva år och fortsatt presenterar vinnare värdiga vilken nationell musikgala som helst visar både på att galan uppfyller sitt syfte i att uppmärksamma den fantastiska musiken som finns i Dalarna, men även att galan sedan flera år är en mycket uppskattad mötesplats där Dalarnas band, artister, arrangörer och producenter möts under festliga former, säger Matilda Rylander, galans projektledare, i ett pressmeddelande.

– Årets vinnare på Dalecarlia Music Awards visar åter igen på hur stark musikscenen i Dalarna står sig. Bland årets vinnare finns akter som hör till toppskiktet av svensk musik och som gör väsen av sig både i Sverige och internationellt, säger Pelle Andersson, verksamhetsledare på Dalapop och juryns ordförande.


ÅRETS VINNARE:

Årets artist: Jesper Lindell
Årets band: Bolaget
Årets låt: Ikväll Igen – Bolaget
Årets album: Henry St. – The Tallest Man On Earth
Årets liveupplevelse: Broder Henrik Rapp – Kulturhuset Tio14, Falun
Årets musikvideo: Ikväll Igen – Bolaget (Anton Elfsberg, Karl Bergsten)
Årets låtskrivare: Lina Hansson
Årets nykomling: Korslagda Kukar
Årets producent: Karl Daniel Lidén
Årets folkmusik: Täpp Ida Almlöf
Årets klassiska: Vattnäs Konsertlada
Årets arrangör: Alive Festival
Studieförbundets pris: House of Blues Borlänge
Juryns hederspris: Clas Yngström

LÄS OCKSÅ: Bolaget gjorde årets mest spelade låtar


ANNONCE