Nyhet

Dalecarlia Music Awards avslöjar artisterna för den elfte upplagan

"Vi har så många otroliga band och artister från och i Dalarna, och det ska bli magiskt att få visa upp några få av dem under kvällen."

Idag tillkännagavs artisterna som kommer att uppträda på den elfte upplagan av Dalecarlia Music Awards (DMA). Galan, som är planerad att äga rum den 4 april 2024 på Cozmoz Arena i Borlänge, kommer att erbjuda en varierad lineup som representerar Dalarnas mångfacetterade musikscen.

Bland artisterna som kommer att delta finns popsångerskan Marit Bergman, den etablerade turnéartisten Jesper Lindell och det unga hårdrocksbandet Xion, som snabbt har ökat i popularitet inom den svenska hårdrocksscenen.

Fia, uppväxt i Stockholmsområdet men nu boende i Rättvik, kommer att dela med sig av sitt musikaliska bidrag. Med tre tidigare släppta album har hon byggt upp en internationell publik och fortsätter att fylla konserthallar i städer som Amsterdam, Berlin och London. Hennes fjärde album, Keeper Of The Keys, är planerad att släppas den 9 februari.


Rockbandet Andy And The Rockets, förra årets nominerade i flera kategorier, kommer att uppträda på DMA. Bandet har vunnit popularitet genom att vinna P4 Nästa 2022 och är nu ett av Dalarnas mest omtyckta rockband.

Även debutanterna TONSKALV, en folkmusikgrupp som debuterade 2023 med albumet Död, Hunger Och Favoritpolskor, kommer också att vara en del av galan.

– Jag tycker att vi har fått till en riktigt fin lineup i år som representerar Dalarnas breda musikliv, dels genremässigt, dels hur mycket de här artisterna faktiskt har gjort under 2023, säger Matilda Rylander, projektledare för Dalecarlia Music Awards, i ett pressmeddelande och fortsätter:


– Vårt mål är att alla i publiken ska kunna njuta av något som de redan gillar, men också upptäcka någon ny del av Dalarnas musikskatt. Vi har så många otroliga band och artister från och i Dalarna, och det ska bli magiskt att få visa upp några få av dem under kvällen.

LÄS OCKSÅ: DALECARLIA 2023: Här är årets vinnare

ANNONCE