Nyhet

August 08 är död – blev 31 år gammal

”Hela Def Jam-familjen sörjer den tragiska förlusten.”

Ray Davon Jacobs, som var känd under sitt artistnamn August 08, hyllas nu av sitt skivbolag Def Jam på Instagram som en "briljant låtskrivare, skicklig musiker och en unik artist".

"August kommer att finnas kvar i vårt minne som en älskad kollega och vän. Vi uttrycker våra djupaste sympatier till hans familj och nära och kära", avslutar de inlägget med.

Även Rays syster har delat sina känslor på Instagram.

"Jag finner tröst i att veta att min bror levde ett fullt liv i överflöd. Han kunde resa jorden runt och beröra miljontals människor samtidigt som han uppfyllde sitt själsyfte som musiker."


På sociala medier har även andra inom musikvärlden uttryckt sin sorg över förlusten. Bland kommentarerna på hans senaste inlägg finns en kommentar från rapparen Big Sean som enkelt uttrycker sin sorg med tre hjärtan.

August 08 började sin musikaliska resa som låtskrivare och bidrog bland annat till hits som I'm the One för Justin Bieber och DJ Khaled. År 2018 gav han ut sina egna låtar, däribland Funeral, Lately och Spiral, vilket ledde till att han blev signad av Def Jam.

August 08 blev 31 år gammal. Någon dödsorsak har ännu inte fastställts.


LÄS OCKSÅ: Slowdive kommer till Sverige

ANNONCE