Nyhet

Hov1 ställde in konsert på grund av sjukdom – nu sprids bröllopsvideor

Hov1 avbröt lördagens spelning på Eksjö stadsfest med kort varsel på grund av sjukdom. Senare samma kväll cirkulerade ett klipp som påstås visa bandet framträda på ett bröllop, vilket har fått fans att ifrågasätta situationen.

I helgen skulle popgruppen Hov1 uppträda på Eksjö stadsfest. Några timmar innan spelningen meddelande dock festivalen i ett uttalande att bandet ställer in med kort varsel på grund av sjukdom, rapporterar Aftonbladet.

"Jag har en dotter som är rätt ledsen nu om man säger så", säger Andreas, pappa till Isabel 16 år, som körde tre timmar till festivalen för att se Hov1.

Senare samma kväll spreds videoklipp och bilder på sociala medier där bandet syns uppträda på ett privat bröllop. Nu reagerar flera fans på gruppens agerande.


"Jag tycker att det är väldigt märkligt alltihopa och dålig stil om det är så", säger Andreas till tidningen. "Jag förstår att man kan behöva ställa in på grund av sjukdom, men när man ser dem hoppa och sjunga i sociala medier undrar man hur sjuka de är."

I kommentarsfältet under inlägget som Eksjö stadsfest publicerade under lördagskvällen uttrycker sig Hov1-dans sin besvikelse.

"Köpt biljetter endast för Hov1, så jävla dåligt att inte ens återbetala. Sitter i bilen på väg hem igen med väldigt ledsna barn", skriver en person.


Maria Stejdahl, ordförande i föreningen Fiesta Eksjö, som arrangerar festivalen, säger till Aftonbladet att de bara fått information om att en av medlemmarna blivit sjuk och avfärdar kritik om att de ska ha vetat om bandets bröllopsplaner.

Eftersom det är 18-årsgräns på majoriteten av Hov1:s konserter hade 16-åriga Isabel letat i nästan två år på en spelning där hon kunde se sitt favoritband.

"Hon hade sommarjobbat för att köpa biljetten men man får inga pengar tillbaka för man köper biljett till stadsfesten", berättar pappa Andreas.


Hov1 har inte kommenterat händelsen.

LÄS OCKSÅ: Vad har Hov1 och Håkan Hellström på gång?

ANNONCE