Nyhet

Hov1 tvingas betala tillbaka – efter inställda spelningen på festival

Hov1 avbröt lördagens spelning på Eksjö Stadsfest med kort varsel på grund av sjukdom. Senare samma kväll cirkulerade ett klipp som påstås visa bandet framträda på ett bröllop. Nu får festivalen pengarna tillbaka.

Popgruppen Hov1 har ännu inte uttalat sig om de påstådda händelserna där de istället för den planerade festivalkonserten valde att framträda på en privat fest.

Hov1 meddelade att de var tvungna att ställa in sitt framträdande i Eksjö på grund av sjukdom. Emellertid spreds det inom några timmar en video på sociala medier som visade bandet uppträda på en privat fest.

Varken bandets pressansvarige eller någon representant från skivbolaget Universal Music har ännu kommit med någon officiell förklaring till situationen, rapporterar Aftonbladet.


Maria Stejdahl, som är ansvarig för Eksjö Stadsfest, har tagit kontakt med bokningsbolaget United Stage för att klargöra händelseförloppet.

– Dialogen med Hov1 sköter United Stage. Vi blir återbetalda för deras spelning såklart, säger hon till Aftonbladet.

Eksjö Stadsfest drivs som ideell förening utan vinstintresse, säger Stejdahl. Oftast jobbar hon som rektor på en skola.


– Hov1:s agerande får de stå för själva, för vår del känner jag bara: kan vi inte bara fokusera på att det blev en jättebra festival?

LÄS OCKSÅ: Hov1 ställde in konsert på grund av sjukdom – nu sprids bröllopsvideor

ANNONCE