Nyhet

Influencer reagerar på order från Till Lindemanns advokater: "Ett slag i ansiktet"

I en ny video reagerar den tyska influencern Kayla Shyx på beslutet från tingsrätten i Hamburg.

I en ny video svarar den tyska influencern Kayla Shyx på ordern från tingsrätten i Hamburg som har uppmanat henne att ta bort delar av en video där hon anklagar Rammstein-sångaren Till Lindemann för kränkningar i samband med efterfester efter bandets konserter.

I en lite mer än tio minuter lång video tar Shyx ställning till beslutet från tingsrätten i Hamburg (sammanfattning följer nedan):

 


Kayla Shyx förklarar att omkring 40 sekunder av den 35 minuter långa videon har förbjudits.


 

Videon i fråga kan ses här (De 40 sekunderna i fråga har klippts ut, red.):

 


Shyx håller inte med om domen och granskar de enskilda punkterna i beslutet. Hon börjar med att säga att hon inte har några illvilliga avsikter, utan vill berätta sin historia för att skydda andra kvinnor.

 


Ungefär sju minuter in i videon (7:40) citerar hon direkt från domen: "Det är ett olagligt yttrande (som Shyx har gjort enligt tingsrätten, red.). Den som ansökte om föreläggandet (Till Lindemann, red.) har inte förnekat de förhållanden som den tilltalade (Kayla Shyx, red.) beskrivit, så att rekryteringen av gästerna för sexuella kontakter, med delvis mycket unga tjejer, är obestridlig."

Shyx kommenterar sedan: "Det vill säga, Lindemann förnekar inte att tjejerna som rekryteras till för- och efterfester är väldigt unga." Shyx är chockad över att det inte kritiseras av tingsrätten i Hamburg att rekryteringssystemet skapar en skev maktrelation mellan världsartisten Till Lindemann och så kallade fangirls. Det är, enligt Shyx, "ett maktmissbruk".

Shyx säger också: "Rättens beslut är ett slag i ansiktet. (...) Men detta och det hat som jag utsätts för visar än en gång hur svårt det är för en kvinna att säga ifrån mot en man i maktposition."


Till Lindemann reagerar på demonstranter
Ett antal demonstranter som protesterat mot Rammstein-konserter de senaste dagarna har burit "Kill Till"-t-shirts, en referens till Quentin Tarantinos film Kill Bill. Demonstranterna har dock förtydligat att det inte är en bokstavlig uppmaning att döda Till Lindemann, utan att Rammsteins musik och sångarens beteende måste "dödas".

Lindemann har själv setts gå ut från sitt hotell iklädd en "Kill Till"-t-shirt inför den senaste showen i Polen i Kraków den 30 juli.

Rammsteins Europaturné avslutas i helgen med tre utsålda shower i Bryssel. Gruppen har inte annonserat några fler konserter.


Till Lindemann och Rammstein har förnekat alla anklagelser.

LÄS OCKSÅ: Utredning mot Till Lindemann inledd

ANNONCE