Nyhet

Utredning mot Till Lindemann inledd

Bandet har i samband med anklagelserna själva anlitat advokater.

Nyligen vittnade flera unga kvinnor om att de blivit utsatta för övergrepp av Rammsteins frontman Till Lindemann. Det tyska bandet anklagas för att ha haft ett "sexsystem" vid konserter, där unga kvinnor påstås ha systematiskt valts ut för att ha sex med sångaren efter konserterna.

I ett inlägg på Instagram svarade bandet på anklagelserna där de betonande att de tar dem på allvar och att de fördömer alla former av övergrepp. Bandet framhävde också vikten av att fansen känner sig trygga och bekväma vid deras shower.

Efter anklagelserna krävde också Tysklands familjeminister Lisa Paus bättre skydd för konsertbesökare, bland annat med ett förbud mot det så kallade "rad noll"-systemet där man med en VIP-biljett fått stå närmast scenen med en inbjudan till en efterfest efter spelningen, enligt Die Welt.


Nu rapporterar tyska Tagesspiegel om att åklagare i Berlin inleder en utredning mot bandets frontman. Han misstänks för brott kopplade till paragraf 177 i den tyska brottsbalken, som bland annat handlar om sexuella övergrepp. Där står att en person som utför sexuella handlingar mot en person ”utan dennes uppenbara vilja” kan dömas till mellan sex månader till fem år i fängelse, enligt Aftonbladet.

Bandet har i samband med utredningen tagit hjälp av advokater, som i ett uttalande menar att anklagelserna är falska och att rättsliga åtgärder även kommer att riktas mot kvinnorna.

LÄS OCKSÅ: RAMMSTEIN SVARAR PÅ ÖVERGREPPSANKLAGELSER: DRABBATS HÅRT


ANNONCE