Nyhet

Kvinnliga artister dominerar topplistan – för första gången någonsin

UK Singles Chart är den brittiska singellistan för musik från hela världen. Nu dominerar endast kvinnliga soloartister, vilket är en bedrift som aldrig tidigare setts i listans 70-åriga historia.

Denna vecka sätter ett betydande rekord för kvinnor på UK Singles Chart då kvinnliga soloartister utgör hela topp sex på listan för första gången i dess 70-åriga historia, rapporterar Official Charts.

Billie Eilish tar sin andra nummer ett-placering med What Was I Made For?, som är med på soundtracket för filmen Barbie: The Movie. På andra plats hittar vi Dua Lipas Dance The Night – även den från samma film.

Tillsammans med Eilish och Lipa i topp fem hittar vi Olivia Rodrigos Vampire på plats nummer tre, Taylor Swifts Cruel Summer på fjärde plats och Peggy Gou(It Goes Like) Nanana på en femteplats.


Rodrigo, som inte är ovan vid listrekord efter att tidigare blivit den första kvinnliga artisten att inneha tre platser i Official Chart Top 5 samtidigt i juni 2021, gör en andra entré och avslutar listan på sjätte plats med veckans högsta nya inträde, Bad Idea Right?.

Kolla in listan i sin helhet nedan.


LÄS OCKSÅ: Billie Eilish bär svenskt punkband på tröjan

ANNONCE