Nyhet

Malaysisk arrangör kräver The 1975 på skadestånd – får sju dagar på sig

Den malaysiska festivalen Good Vibes ställdes i år in efter att The 1975:s frontman Matty Healy kritiserat landets anti-HBTQIA-lagar och kysst en av sina manliga bandmedlemmar på scen. Bandet bannlystes också i Malaysia efter händelsen.

Tidigare i veckan rapporterades det om att arrangören Future Sound Asia (FSA) skickat ett kravbrev till bandet, som krävs på kompensation för förlorade inkomster och skador som uppstod i samband med spelningen – Healy slog även sönder en drönare som ägdes av festivalen.

Enligt nya uppgifter från NME innehåller brevet skadeståndskrav på två miljoner pund, motsvarande cirka 28 miljoner svenska kronor, och ett betalningskrav som förfaller efter sju dagar från och med den sjunde augusti.

Festivalens juridiska biträde David Mathew säger i ett uttalande till Malay Mail att ”kravbrevet är skrivet i enlighet med bestämmelserna i ’The English Practice Direction Pre-Action Conduct and Protocol’, som är en del av Englands civilprocessrättsliga regelverk.


Om bandet inte möter kraven från FSA kommer de att drabbas av rättsliga åtgärder i England, enligt NME, som också skriver att det är oklart exakt vad det kan komma att innebära.

LÄS OCKSÅ: BANDET BLEV BANNLYSTA I MALAYSIA - EFTER KYSS PÅ SCEN

ANNONCE