Nyhet

Ny konsertscen öppnar på Ringön: "Allt som vi älskar får plats"

En nyskapande konsert- och evenemangsscen, som fått namnet Monument, förbereder sig att inviga sina dörrar på Ringön i Göteborg till hösten 2023.

I en lokal på 1200 kvadratmeter kommer Monument erbjuda en mångsidig upplevelse med inriktning på konserter och klubbevenemang. Bakom projektet står Carl Martinsson, i samarbete med ett erfaret team från Göteborgs bar-, klubb- och livescen.

"Monument är kulmineringen av allt jag jobbat med de senaste 18 åren. Det ska bli en genuin venue där allt som vi älskar får plats, och det tänket genomsyrar allt från koncept och läge till barens utbud och konserterna som bokas", säger Carl Martinsson i ett pressmeddelande.

Efter en tids planering ställdes processen först in på grund av pandemin. Denna paus resulterade dock i att teamet skaffade ett nytt kontor, samt välkomnade hyresgäster. Byggnaden är även belägen i det området som i mars 2021 drabbades av en omfattande brand. Namnet Monument valdes som en symbol för det som förlorades, men också som en representation för framtida möjligheter.


Monument är ett tillskott till Göteborgs evenemangsscen och förväntas bidra till den pulserande kulturella atmosfären på Ringön. Invigningen, som planeras äga rum under hösten 2023, kommer att erbjuda en plattform för kreativitet och mångfald, inklusive musik, klubbevenemang och mycket mer.

"Jag tycker att en konsertlokal ska ha musiken och gästerna i fokus, ha rum för alla genrer och kanske viktigast: öppna upp för nästa generation av arrangörer. Sen tycker jag personligen att man ska kunna ha svinkul i ett industriområde medan man upplever det hela", säger Carl Martinsson.

LÄS OCKSÅ: Uppskattad Göteborgsscen kan tvingas stänga


ANNONCE