Nyhet

Stor ökning av anmälda biljettfusk

Polisen har i sommar fått in dubbelt så många anmälningar om falska biljetter jämfört med förra året, rapporterar Dagens Nyheter.

Polisen kan bekräfta att det har skett en ökning gällande sålda falska konsertbiljetter i år, enligt Dagens Nyheter. Under juni och juli i fjol gjordes omkring 150 anmälningar, jämfört med årets 350 under samma period.

Enligt Björn Seeth, kriminalinspektör på polisens nationella bedrägericentrum, riskerar det även att finnas ett mörkertal och att det är två stora konserter från i år som sticker ut.

– På vissa anmälningar framkommer det inte vilken konsert det gäller, men i det här fallet kan minst 200 anmälningar direkt kopplas till sommarens konserter med Bruce Springsteen och Coldplay, säger han till Dagens Nyheter.


Förutom dessa spelningar menar Seeth att utvecklingen av fler annonsplattformar gjort det möjligt att sälja fler falska och icke-existerande biljetter till stora konserter.

För att undvika att köpa en falsk biljett uppmuntrar kriminalinspektören till att kontrollera biljettens äkthet via konsertarrangören. Om man köpt en biljett som visar sig vara falsk rekommenderar Seeth att man gör en polisanmälan.

– Sedan handlar det om omständigheterna, hur den har betalats och vilken väg man har gått. Det blir klassiskt polisarbete helt enkelt. Du har ju till exempel ingen normal reklamationsrätt, som om du köpte från en riktig återförsäljare, säger han till tidningen.


LÄS OCKSÅ: Viagogo drar tillbaka biljettförsäljning efter uppmärksammat fusk

ANNONCE