Nyhet

SVT efter allsångskuppen: "Inte ok"

Under tisdagens avsnitt av Allsång på Skansen gjorde Stefan Sundström en kupp. Under allsångslåten gick han fram till en person i publiken som höll upp en skylt från det tidigare Miljödepartementet inför kamerorna.

Artisten Stefan Sundström passade på att göra en kupp under tisdagens Allsång på Skansen, något som Dagens ETC var först med att rapportera om.

Under allsångslåten Sol, Vind Och Vatten av Ted Gärdestad gick han fram till en kvinna i publiken som höll upp en skylt från det tidigare Miljödepartementet för kamerorna.

– Jag tycker inte att det var en kupp, det var ett bus. Det var folk jag känner som har hand om skylten och jag ville hjälpa dem, så jag sa "kom och flasha skylten", berättar artisten för Aftonbladet.


I ett meddelande till tidningen skriver exekutiv producent Haida Jamshidi att SVT inte står bakom aktionen.

– Det är inte ok att Allsången används för att kuppa in olika budskap. Skylten upptäcktes fort av produktionen som kunde agera snabbt och skylten syntes bara några sekunder.

Det var vid årsskiftet som Miljödepartementet lades ner av regeringen. Istället tillskrevs miljöfrågorna Klimat- och näringsdepartementet. Miljöorganisationen Greenpeace valde då att ta ner skylten.


Stefan Sundström säger till Aftonbladet att han inte visste att han ville göra något av sitt uppträdande i SVT när han gick frågan om att gästa programmet.

– Jag hamnar på de här plattformarna, och jag är lite trött på att bara syssla med underhållning. Jag börjar bli gammal. Jag tycker att det är för mycket underhållning i det här jävla landet, säger han till tidningen.

Artisten menar att det också att han har en plikt att agera över utvecklingen kring klimatpolitiken.


– De som har resurserna har ägnat sig åt att förneka att det finns en klimatkris, och fördröjer det. Jag tycker att jag har den moraliska rätten att göra det här.

LÄS OCKSÅ: Nya artister klara för Allsång på Skansen

ANNONCE