Nyhet

Tommy Nilsson gör filmdebut: ”Väldigt roligt”

"Jag gillar att hoppa på grejer som är utmaningar."

Efter en karriär som artist som sträcker sig över mer än 40 år tar Tommy Nilsson ett steg in i en ny värld i höst när han intar en biroll i filmen Syndabocken, som har biopremiär den 24 november, rapporterar Aftonbladet.

Tommy Nilsson berättar att han blev personligen tillfrågad av regissören Axel Petersén för rollen. Petersén såg något i artistens utstrålning och karaktär som passade perfekt för rollen. Nilsson blev förtjust över möjligheten:

– Att regissören såg mig som passande för rollen gör mig verkligen glad. Jag är tacksam och entusiastisk över detta, säger Tommy Nilsson.


Handlingen i filmen utspelar sig på Malta, där en grupp svenskar är bosatta och arbetar på spelbolag som riktar sig mot den skandinaviska marknaden. Inför ett bröllop på ön dyker huvudpersonen Dimman upp för att försonas med sin bästa vän, som är på väg att gifta sig. Filmens huvudroller spelas av Joel Spira och Christopher Wagelin.

Tommy Nilssons karaktär har en betydande roll i händelsernas centrum på ön:

– Han är en "fixare" och har byggt upp en verksamhet på Malta. Han känner alla och har kontroll över allt som händer. Han vet vad som pågår och vem man ska vända sig till när något inträffar. Han fungerar som spindeln i nätet, förklarar Nilsson.


Tommy Nilsson är mest känd som artist, men hans mångsidiga talanger har även omfattat musikalframträdanden och samarbeten med regissören Peter Oskarson i produktioner för Folkteatern Gävleborg.

Dessutom har han varit en flitigt anlitad röstskådespelare, med exempelvis sin roll som röstskådespelare i Svampbob Fyrkant. Trots detta är Syndabocken den första gången Nilsson syns på den stora bioduken.

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilsson återförenas med sitt hårdrocksband


ANNONCE