Nyhet

Tommy Nilsson om sista mötet med Lasse Berghagen

"Det var fint att känna att jag ändå var där och sa hej då, liksom."

I helgen startar jubileumsturnén I Juletid med Marcos Ubeda, Magnus Johansson och Tommy Nilsson. Till Expressen förklarar artisten att han känner sig hedrad att vara med.

"Det känns jättekul. För det första att få spela med de här två galningarna. Och det är klart speciellt att det är jubileum också", säger han.

Sverigeturnén innebär dock att Tommy Nilsson inte kommer kunna närvara vid Lasse Berghagens begravning. Den folkkäre artisten, som gick bort den 19 oktober, var Nilssons svärfar i 15 år när han var gift med dottern Malin Berghagen.


Tommy Nilsson övervägde att ställa in turnén, men en tanke fick honom att ändra sig.

"Så hör jag hans röst 'nej för fan, ett jobb är ett jobb' – det här med 'the show must go on', liksom. Så var ju verkligen både Barbro och han. Så jag jobbar på så kanske vi sjunger någon extralåt just den kvällen", säger han till tidningen.

Lasse Berghagen tillbringade en längre tid på sjukhus innan hans bortgång. Tommy Nilsson var en av de som fick möjlighet att säga farväl.


"Jag var uppe hos Lasse för några veckor sen och hälsade på. Hela familjen har ju varit ganska förberedd på det på något sätt ändå. Även om man hoppas att det ska gå bra", säger han till Expressen och fortsätter:

"Det var fint att känna att jag ändå var där och sa hej då, liksom. Det var inget samtal. Jag hotade med att skriva om hans låtar. Jag sa 'om du inte vaknar nu så skriver jag om dina låtar'. Det var en sån relation vi hade."

Tommy Nilsson understryker att sorgeprocessen har gått relativt bra, trots att det finns två sidor när det uppmärksammas så stort.


"Det är en privat och en offentlig sida. Det kan vara lite knepigt ibland. Det känns ganska bra."

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilsson gör filmdebut: ”Väldigt roligt”

ANNONCE